Cartoon: koppel schrijft een lange lijst.
Vertel elkaar tien dingen die je in elkaar waardeert.

Heb je het ook al gemerkt? Als je een goede dag hebt, reageert je partner positiever op jou. En als je partner vrolijk is, word jij dat ook! Je relatie heeft invloed op hoe je je voelt. Maar ook omgekeerd: hoe jij je voelt, heeft een invloed op je relatie.

Lekker in je vel

Als je lekker in je vel zit, heeft dat invloed op je relatie! Je straalt dat uit naar je partner. En je bent ook beter bestand tegen (alledaagse) moeilijkheden die je in je relatie tegenkomt. Zelfvertrouwen, over moeilijkheden praten, nee durven zeggen … Die vaardigheden zorgen ervoor dat je sterker in je schoenen staat en beter kunt omgaan met stress en tegenslag. Kunnen omgaan met moeilijkheden noemen we veerkracht. Train je veerkracht en maak jezelf én je relatie sterker.

Voel je goed in je relatie

Ook het omgekeerde is waar: als je je goed voelt in je relatie, voel je je vaak beter in je vel. Onderzoek toont aan dat een goede relatie een grote invloed heeft op je gezondheid. Je slaapt beter, leeft gemiddeld langer, ervaart minder stress, en het versterkt zelfs je immuunsysteem. Je veerkracht gaat dus ook omhoog als jij en je partner het goed met elkaar kunnen vinden. Hoe train je die veerkracht binnen je relatie? Probeer samen iets nieuws, maak tijd voor elkaar, praat, blik samen terug op de dag en deel drie positieve momenten van de dag met elkaar …

Doe de test en train je veerkracht

Benieuwd naar je persoonlijke veerkracht?

Doe de test op www.fitinjehoofd.be.

Je vindt er ook tips en oefeningen om je veerkracht te trainen in tien stappen. Met een beetje creativiteit werken jullie samen aan meer fitheid in je hoofd én in je relatie! 

Informatie, advies en (professionele) hulp rond relaties, relatieproblemen en scheiding kan je hier vinden.